Lichtbakken reiningen

Green Clean  
0031 (0)653 200 937  

Lichtbakken reinigen

Wanneer een plafond gereinigd is, valt het vaak op wanneer de armaturen, ofwel lichtbakken, nog vervuild zijn. Het licht is minder intens en de vervuiling is zichtbaar op de roosters. Er zijn twee mogelijkheden om deze te reinigen. Het resultaat is hetzelfde.

Met de hand schoonmaken
Vooral bij kleinere aantallen is het handmatig reinigen van roosters gebruikelijk. De roosters worden in een knoeivriendelijke ruimte ingeneveld met een speciale milieuvriendelijke zeepoplossing en afgespoeld met, bij voorkeur warm, water. De roosters worden vervolgens in een bepaalde stand neergelegd, zodat ze vlekkeloos kunnen drogen.

Ultrasoon reinigen
Een andere mogelijkheid is de roosters ultrasoon te reinigen. Ultrasoon reinigen gebeurt op basis van geluidsgolven in een gesloten bak. Vooral bij grotere aantallen is dit voordeliger. De roosters worden hiervoor uit de lichtbakken gehaald. Ze worden in de ultrasoon bak met een speciale zeepoplossing in verwarmd water gereinigd. Daarna worden deze afgespoeld met water en een licht glansmiddel. De roosters worden gedroogd en zijn na ongeveer een half uur tot een uur, afhankelijk van de omstandigheden, klaar om gemonteerd te worden.

Het mobiele ultrasoon reinigingsapparaat kan eventueel ook op locatie worden ingezet.

Indien gewenst, zorgen wij voor het vervangen van TL-lampen in de juiste lichtkleur en starters. Daarna zijn ook de armaturen weer klaar voor intensief gebruik!