Reinigen

Lamellen en jaloezieën

Lamellen en jaloezieën zijn praktische en stijlvolle methoden om ruimten optisch van elkaar te scheiden en de zon buiten te houden. Maar helaas kunnen ook deze vervuild raken. Zeker wanneer het plafond en de wanden reeds gereinigd zijn, valt het goed op hoe vervuild de jaloezieën of lamellen zijn.

Ultrasoon reinigen
Het is mogelijk om deze lamellen en jaloezieën, inclusief bedieningskoorden te laten reinigen. Green Clean heeft een mobiel reinigingsapparaat, waarmee de lamellen schoon gemaakt kunnen worden door middel van ultrasoon reiniging. Ultrasoon reiniging is reinigen op basis van geluidsgolven in een gesloten bak. De lamellen en/of jaloezieën worden, zodra deze zuiver, fris en droog zijn, terug gehangen.

Bij enkele soorten verticale lamellen is het mogelijk deze te reinigen, zonder te verwijderen van de rails. De speciale machine wordt als het ware om de lamellen gevouwen. De speciale zeepoplossing zorgt ervoor dat de lamellen weer schoon en fris zijn. Indien nodig, worden de lamellen hierna voorzien van een glansmiddel. Voornamelijk bij stoffen lamellen wordt deze techniek toegepast, daar deze erg gevoelig voor kreuken en vouwen zijn.

 

hangend reinigen van lamellen hangend reinigen van lamellen lamellen reinigen

machine hangend reinigen van lamellen lamellen gereinigd