Vloercoaten

Green Clean  
0031 (0)653 200 937  

Vloercoaten

Ons uitgangspunt is dat elke vloer schoon gemaakt kan worden. Green Clean heeft zich gespecialiseerd in het reinigen van harde vloeren, zoals tegel- en betonvloeren. Onze doelgroepen op dit gebied zijn industriehallen, keukens, bakkerijen, ziekenhuizen en andere (overheids) instellingen.

Vloeren schoonmaken
Voor het reinigen van tegel- en betonvloeren gebruiken wij een professionele stoomreiniger met een hoge druk unit. Allereerst wordt de vloer grondig schoongeveegd, zodat geen resten metaal, plastic, etenswaren of hout rondslingeren. Vervolgens wordt de vloer ingeneveld met een milieuvriendelijke zeepoplossing die vet en aanslag losweekt. Daarna wordt de vloer onder hoge druk bewerkt met een stoomreiniger, zodat ook de allerlaatste resten vet, smeer en schimmels verwijderd worden. Het water wordt opgezogen door middel van een waterzuiger. Eventueel wordt de vloer nog nagewassen met een, voor dat vloertype specifiek, glansmiddel.

Vloer coaten
Desgewenst wordt de vloer in iedere gewenste kleur gecoat door middel van een speciale vloercoating, die vloeistof- en slijtvast is. Deze coating wordt veelal gebruikt bij processen waarbij het belangrijk is dat de vloer een contrasterende kleur heeft ten opzichte van de producten. Daarnaast werkt de coating als een beschermende en gemakkelijk te reinigen toplaag van de betonvloer.

Nieuwe vloer
Een andere, nieuwe, mogelijkheid is de vloer opnieuw te beleggen met hardkunststoffen vloertegels. Zo worden ook oneffenheden netjes weggewerkt. Deze vloertegels zijn speciaal ontwikkeld voor de voedingsindustrie en hebben een hoge slijtvastheid en zijn door hun speciale structuur voorzien van een anti-slip laag. De vloertegels worden op een speciale manier met elkaar verbonden en  voorzien van een dichte kitnaad, zodat vet, vocht en vuil geen kans krijgen zich tussen de tegels te nestelen. Deze speciale vloer wordt, na reiniging van de huidige vloer, over de oude vloer gelegd. Zodoende is er sprake van weinig tot geen stof en een minimale onderbreking van het productieproces.

vloer reinigen proef zetten vloer coaten hoeken voorbewerken vloer coaten